Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­val­tuus­to kes­kus­te­li­kin ihan asial­li­ses­ti – nä­ke­mys­ero­ja ei pidä dra­ma­ti­soi­da, sillä ne kuu­lu­vat po­li­tiik­kaan

Kysyin uutisia seuraavalta tuttavalta, millainen mielikuva hänellä on Rovaniemen kuntapolitiikasta. Sekavaa ja eripuraista vaikuttaa olevan, kuului vastaus.

Moni kaupunkilainen luultavasti vastaisi kysymykseen samalla tavalla, sillä rovaniemeläisten päättäjien työskentelystä on annettu julkisuuteen riitaisa ja repivä kuva. Johtamisen on jopa sanottu olevan rikki.

Viimeksi kiistaa on herättänyt hallintosäännös muutos, joka vähentää kaupunginjohtajan valtaa tärkeimmissä virkavalinnoissa ja siirtää sitä kaupunginhallitukselle. Muutoksesta päätti kaupunginvaltuusto kokouksessaan pari viikkoa sitten.

Kuuntelin äskettäin asiakohtaa koskevan kokoustaltioinnin kaupungin verkkosivuilta ja hämmennyin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.