ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: Kuu­kau­tis­köy­hyys ai­heut­taa häpeää ja pois­sa­olo­ja töistä sekä kou­lus­ta, siksi sitä ei pitäisi jättää yksilön asiaksi

Tungen pikkuhousuihin käsipaperia. Kuukautiset alkoivat yllättäen, ja olin unohtanut siteet kotiin. Onneksi vuoto ei ollut ehtinyt mennä housuista läpi.

Monelle kuukautisiin liittyvät häpeän hetket ovat tuttuja. Mikä helpotus onkaan, kun julkisessa vessassa jaetaan kuukautissiteitä tai tamponeja ilmaiseksi, kun omia ole mukana.

Helsingin kaupunki aloitti tänä syksynä neljässä oppilaitoksessa kokeilun, jossa se jakaa ilmaisia kuukautissuojia lähes 700:lle kokeiluun ilmoittautuneelle. Ruotsissa Övertorneån kunta päätti kesällä alkaa jakamaan kuukautissuojia koululaisille aina nelosluokkalaisista lukioikäisiin saakka.

Helsingin kokeilun ja Övertorneån päätöksen taustalla on kuukautisköyhyys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.