Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi nuoret eh­dok­kaat edes kam­pan­joi­vat? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: Hel­mi­kuus­sa Ro­va­nie­mi ul­kois­ti yhden ryh­mä­ko­tin­sa At­ten­dol­le – nyt Attendo ir­rot­tau­tui pal­ve­lusete­lis­tä ja ul­kois­ta­mi­sen riskit rea­li­soi­tui­vat

Rovaniemen kaupunki on viime vuosina ulkoistanut ikäihmisten palveluasumista yksityisille yrityksille. Tällä tavoitellaan kustannusten säästöä: ainakin toistaiseksi yritykset tuottavat palvelut halvemmalla kuin kaupunki omana toimintanaan.

Ulkoistuksen välineenä on palveluseteli, joka on ollut vuodesta 2020 käytössä sekä tavallisessa että tehostetussa palveluasumisessa. Tuoreimman osavuosikatsauksen mukaan kaikesta ikäihmisten palveluasumisesta hoidetaan palvelusetelillä jo noin 80 prosenttia. Määrissä tämä tarkoittaa, että yksityisillä yrityksillä on 346 palveluasumispaikkaa ja kaupungilla 110 paikkaa.

Palvelusetelipaikkojen osuus kasvoi viimeksi tämän vuoden alkupuolella, kun kaupunki luovutti yhden omana toimintana hoidetun ryhmäkodin Attendolle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.