Kolumni: Eiköhän tämä taas tästä

Sää: Al­ku­vii­kos­ta pääs­tään jopa hel­le­lu­ke­miin – lämmin jakso loppuu sa­de­rin­ta­maan

Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set häi­rit­se­vät lii­ken­net­tä Ro­va­nie­mel­lä

Tilaajille

Toimi näin: Vasan vinkit bud­jet­ti­mat­kai­luun

Toimi näin

Vasan vinkit budjettimatkailuun

Kesälomakausi on parhaassa vauhdissa hetkeen, joka tarkoittaa oivaa tilaisuutta nähdä maailmaa esimerkiksi raideteitse. Interrail-passit ovatkin kasvattaneet uudestaan suosiotaan 1990-luvun jälkeen. Myös halpalennot ovat yleistyneet niiden päästöhaitoista huolimatta. Vasa keräsi kokoon joukon vinkkejä, joilla matkustat halvasti ja helposti pelkällä repulla.

1. Kirjoita pakkauslista.

Mukaan otettavien vaatteiden ja tavaroiden kokoaminen yhteen antaa konkreettisen kuvan niiden määrästä. Jos lista näyttää huolestuttavan pitkältä, voi matkavarustuksen pyrkiä puolittamaan.

2. Valitse monikäyttöisiä vaatteita.

Luottohousuista, -paidasta ja -hameesta voi koota helposti erityylisiä asuja, esimerkiksi asusteiden avulla. Vaatteiden värimaailma kannattaa pitää yhtenäisenä, sillä yksittäiset erikoisuudet jäävät huonojen yhdistelymahdollisuuksien armoille.

3. Rullaa vaatteet.

Viikkaamiseen verrattuna rullaaminen säästää vaatteet rypyiltä, mutta on myös kompaktimpi ratkaisu. Apuna toimii niin muovi- kuin tyhjiöpussitkin!

4. Taktikoi nesteiden kanssa.

Hygieniatarvikkeiden ja meikkien koosta ei voi tinkiä. On hyvä tarkistaa, tarjoaako majoituspaikka shampoota tai vaikkapa suihkugeeliä ja harkita tuotteiden ostoa matkakohteesta.

5. Varaudu käyttämään luovuutta.

Tuntuuko niskatyyny tarpeelliselta, vieden kuitenkin liikaa tilaa? Paksu huppari ajaa lähes saman asian. Jos repun koko arveluttaa, varman päälle pelaaja varautuu pukemalla toisen kerroksen vaatteita koneeseen.

6.  Nimeä laukkusi. 

Merkitse laukkuun aina oma nimesi ja yhteystietosi, jolla sinut voi tavoittaa, jos laukkusi katoaa. Yhteystieto on hyvä laittaa sekä laukun ulko- että sisäpuolelle, siltä varalta, että jompi kumpi irtoaa.

Lähteet: skyscanner.fi, Rantapallo.fi