Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Tilaaja ja kuriiri jär­jes­ti­vät nuuskan sa­la­kul­je­tus­rin­gin, joka päättyi kum­man­kin osalta kymp­pi­ton­nien ve­ro­kor­vauk­siin

Lapin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kaksi miestä törkeästä veropetoksesta ja nuuskan salakuljetuksesta ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Teot ajoittuivat helmikuun 2019 ja helmikuun 2020 välille. Miehet olivat tilaaja ja kuriiri.

Tilaajana toiminut, nykyisin 54-vuotias mies antoi kuriirilleen, nykyisin 40-vuotiaalle miehelle käyttöön auton, maksoi bensat ja lisäksi maksoi tälle 200 euroa käteistä rahaa hakureissua kohden. Osalla kerroista tilaaja oli itse mukana. Hän asui Satakunnassa.

Tammikuussa 2020 kuriiri jäi kiinni tullintarkastuksessa. Tuolla kerralla hän oli ollut tuomassa rajan yli 22,5 kiloa nuuskaa tilaajan hankkimana. Suurin sallittu määrä on kilo omaan käyttöön vuorokauden aikana.

Kuriirin katsottiin tuoneen maahan yhteensä yli 100 kiloa nuuskaa, joista 70 kiloa yhdessä tilaajan kanssa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi