Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Tiis­tain päi­vit­ty­vä ko­ro­na­seu­ran­ta: Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kaksi tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa ei uusia tar­tun­to­ja, Suo­mes­sa kolme uutta ko­ro­na­vi­ruk­sen ai­heut­ta­maan tautiin liit­ty­vää kuo­le­maa

15.45. Länsi-Pohjassa ei uusia tartuntoja tiistaina

Länsi-Pohjassa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja maanantain ja tiistain aikana.

14.26. Lapin sairaanhoitopiirissä kaksi uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Sodankylässä jo valmiiksi karanteenissa ollut henkilö sai tartunnan lähipiiristään.

Kittilän Levillä todettiin koronavirus ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

13.32. Kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Suomessa on raportoitu kolme uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tautiin liittyviä kuolemia on nyt raportoitu yhteensä 877.

Suomessa sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi yhteensä 182 potilasta, joista 38 on tehohoidossa. Eilen sairaalahoidossa oli 185 ihmistä, joista tehohoidossa 42 ihmistä. Näin ollen tehohoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut neljällä.

11.54. Suomessa 286 uutta koronatartuntaa

Suomessa on todettu tiistaina 286 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Koko maassa on todettu viime keväästä lähtien 82 564 koronatapausta.

9.45. Korona pysyi ai­sois­sa, vaikka Lappi täyttyi pää­siäi­se­nä mat­kai­li­jois­ta

Pääsiäinen ei aiheuttanut koronaryöpsähdystä Lapissa.

Vaikka matkailijoita oli paljon kaikissa Lapin matkailukohteissa,  pääsiäisen aikana ei tapahtunut yhtään joukkoaltistumista eikä jatkotartuntaa, Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas kertoo.

– Ollaan pärjätty erinomaisen hyvin.

Lue uutinen aiheesta: Korona pysyi ai­sois­sa, vaikka Lappi täyttyi pää­siäi­se­nä mat­kai­li­jois­ta – In­fek­tioy­li­lää­kä­ri: "Ollaan pär­jät­ty erin­omai­sen hyvin"