Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: yksi uusi tar­tun­ta La­pis­sa, Län­si-Poh­jas­sa ei yhtään, Suo­mes­sa 361 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa

Rovaniemi
-

17.11 Sallassa on voinut altistua koronalle kirkossa

Sallan evankelisluterilaisen seurakunnan sanajumalanpalveluksessa itsenäisyyspäivänä on voinut altistua koronavirukselle. Kunnan johtava lääkäri Paula Kaakkurivaara kertoo, että altistuneiden kartoitus on tehty ja karanteeneista on ilmoitettu asianosaisille. Altistumista kirkkokahvi-tilaisuudessa ei ole todettu.

16.18 Kittilä rajoittaa sisäliikuntapaikkojen käyttöä kuukaudeksi

Kittilän kunnan sisäliikuntapaikat Agnico Eagle –jäähalli, Kittilän urheiluhalli ja koulujen liikuntasalit ovat ainoastaan Kittilässä vakituisesti asuvien käytettävissä 9.12.2020–10.1.2021 tartuntatautiriskien minimoimiseksi. Linjauksen teki kunnan epidemiajohtoryhmä Kittilän kunnan tartuntataudeista vastaavan lääkärin antamaan suositukseen perustuen.

14.10 llmaantuvuus Lapissa 41,1 ja Länsi-Pohjassa 31,8

Lapin sairaanhoitopiirin koronaviruksen ilmaantuvuusluku on viikkojen 48 ja 49 perusteella 41,1. Tällä viikolla on tapauksia ollut toistaiseksi vain yksi.

Yhden viikon (viikko 49) ilmaantuvuusluku on 18,8 asukasta.

Viikon 49 aikana sairaanhoitopiirin alueella tehtiin yhteensä 3200 koronavirustestiä, joista 1184 oli pika-antigeenitestejä. Positiivisten osuus testeistä oli 0,69 prosenttia. Tartuntoja kyseisen viikon aikana todettiin yhteensä 22.

Lapin sairaanhoitopiirissä koronaviruksen testaus on koko maan tasolla erittäin aktiivista: viikolla 48 Lapin sairaanhoitopiirin alueella otettiin eniten koronavirustestejä koko maassa väestön määrään suhteutettuna.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on edelleen kiihtymisvaiheessa. Siellä kahden viikon ilmaantuvuusluku on 31,8/100 000 asukasta.

Kaiken kaikkiaan Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu 355 tapausta, joista 33 on todettu ulkopaikkakuntalaisilla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin näytteenottopisteissä tehtyjen testien perusteella on todettu 316 tapausta.


13.17 Suomessa 361 uutta koronavirustartuntaa – kahdessa viikossa yli 1700 tartuntaa enemmän kuin aiemmin

Suomessa on raportoitu tänään 361 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu yhteensä 5 953. Määrä on kasvanut kahdesta edellisestä viikosta 1 771 tartunnalla, sillä tuolloin tautitapauksia oli todettu 4 182.

Koko epidemian aikana tartuntoja on raportoitu Suomessa kaikkiaan 28 242.

Kahden viime viikon ajalta koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa on noin 104. Luku tarkoittaa 100 000:ta asukasta kohden todettuja tartuntoja. Edeltävinä kahtena viikkona luku oli noin 74. Maan korkein ilmaantuvuusluku on Uudellamaalla, jossa se on noin 190.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu tähän mennessä 424. Eilen kerrottiin, että sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi 223 ihmistä. Tehohoidossa potilaita oli 30. THL raportoi tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

9.40: Länsi-Pohjassa ei ole todettu uusia tartuntoja tiistai-aamupäivään mennessä.

Viikonloppun aikana sairaanhoitopiirin alueella todettiin 8 tartuntaa.

9.00: Utsjoella todettu yksi uusi tartunta

Utsjoella on todettu maanantaina 7.12. yksi uusi koronavirustartunta. Utsjoen kunnan tiedotteen mukaan lyseessä on Utsjoella aiemmin todetun tapauksen jatkotartunta. Henkilö on ollut karanteenissa, eikä uusia altistumisia ole tapahtunut. Viime viikolle todettiin kolme tartuntaa liittyen tähän samaan ketjuun.