Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Ruot­sis­sa 17 000 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, Finnair ei suun­nit­te­le ro­ko­te­to­dis­tuk­sen pyy­tä­mis­tä, Uusia ta­pauk­sia Lapissa

22.10 Koronatartunnat kasvussa Norrbottenissa

Koronatartuntojen määrä on Region Norrbottenin virallisten tietojen mukaan jatkanut nousuaan erityisesti Luulajassa, Bodenissa ja Piteåssa.

Tiistaina kerrottiin todetun 213 uutta tartuntaa, eli keväästä alkaen yhteensä 4429 koronatartuntaa on todettu Norrbottenissa.

Tällä hetkellä sairaalahoidossa on 43 henkilöä, joista neljä on tehohoidossa.

19.30 Ruotsissa 17 000 uutta koronavirustartuntaa

Ruotsissa on raportoitu perjantain jälkeen 17 265 uutta koronavirustartuntaa, kansanterveysviranomainen kertoi tiistaina. Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia maassa on 94.

Tautitapaukset ovat olleet Ruotsissa viime viikkoina jyrkässä kasvussa. Yhteensä tartuntoja on 10 miljoonan ihmisen maassa yli 225 000 ja kuolleita 6 500.

Valtionepidemiologi Anders Tegnell luonnehti tilannetta vakavaksi.

19.17 Finnair ei suunnittele koronarokotetodistuksen vaatimista

Lentoyhtiöistä ainakaan Finnair ja saksalainen Lufthansa eivät toistaiseksi suunnittele vaativansa matkustajilta koronarokotetodistuksia.

Finnairin viestinnästä kerrottiin STT:lle tiistaina, ettei yhtiö ole tehnyt asiasta päätöstä. Lufthansa viestinnästä puolestaan sanottiin, ettei yhtiö ainakaan toistaiseksi suunnittele vaativansa matkustajiltaan koronarokotetodistusta.

15.01 Suomessa 353 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 353 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi tiistaina. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 182 tartuntaa, mikä on 1 238 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa raportoitu 22 289. Parantuneita arvioidaan olevan noin 15 300 eli yli 75 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on tähän mennessä tiedossa kaikkiaan 384. THL kertoo koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät kolmesti viikossa.

THL:n mukaan tartuntojen määrä on ollut kasvussa etenkin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Viimeisten kahden viikon aikana alueella on todettu 2 560 tartuntaa, kun edellisen kahden viikon aikana tartuntoja oli 1 614. Husin alueella koronaviruksen ilmaantuvuusluku on ollut yli 150 tartuntaa 100 000 asukasta kohti. Koko Suomessa ilmaantuvuus on noin 73 tartuntaa 100 000 asukasta kohti.

13.00 Lapin sairaanhoitopiirin 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 31,6, uusia tapauksia Kittilässä, Muoniossa, Sodankylässä ja Rovaniemellä

Lapin sairaanhoitopiirissä on viimeisen kahden viikon aikana tavattu 37 uutta koronatapausta. 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on nyt 31,6, ja viime viikon ilmaantuvuusluku on 9,4. Infektioylilääkäri Markku Broas luonnehtiikin Lapin tilannetta rauhalliseksi.

Lapin sairaanhoitopiirissä otettiin viikon 47 aikana yhteensä 2832 koronatestiä, joista noin 1100 on ollut pika-antigeenitestejä. Positiivisten osuus oli 0,39 %.

Koronavirus on todettu Kittilässä yhdellä ja Muoniossa kahdella ulkopaikkakuntalaisella matkailijalla.

Sodankylässä todettiin yksi tapaus. Kyse on aiemmin karanteeniin asetetun henkilön lähipiiristä.

Rovaniemellä on todettu yksi tapaus, jonka alkuperä ei ole tiedossa.

Viikonloppuna paljastununeiden Korkalovaaran koulun ja vastaanottokeskuksen tartuntatapausten alkuperän jäljittäminen on vielä kesken.

12.36 Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Maanantain jälkeen Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu kaksi uutta tartuntaa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on yhä kiihtymisvaiheessa.