Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea maa­ti­lan emäntä

Tilaajille

Tie­sit­kö, että Ko­rouo­man jää­pu­touk­set ovat kan­sain­vä­li­ses­ti­kin har­vi­nai­sen hieno jää­kii­pei­ly­koh­de – jää­kii­pei­lyn hui­pul­le yltänyt Enni Bert­ling on har­joi­tel­lut siellä jo pa­ri­kym­men­tä vuotta

Korouoma on ainutlaatuinen luonnonmuodostuma, johon talvisin muodostuu suuria ja monimuotoisia jääputouksia Jääkauden synnyttämä rotkolaakso on paitsi turistinähtävyys, myös haluttu kohde jääkiipeilijöille Korouoma on koukuttanut myös eurooppalaisen jääkiipeilyn huipulle yltäneen Enni Bertlingin.

Paikoin lähes sata metriä ympäröivää maastoa alempana kulkeva Korouoma jyrkkine kalliorinteineen on suosittu ulkomaisten turistiryhmien ja yksittäisten retkeilijöiden kohde. Harva kuitenkaan tietää sen olevan myös kansainvälisesti tunnettu jääkiipeilykohde, jonne tullaan kaukaakin.

korouoma, jääkiipeily,
Kuva: Pete Niemelä

Lukuisat Korouoman jääputoukset ovat olleet myös tuoreen suomalaisen Euroopan jääkiipeilycupin voittajan Enni Bertlingin säännöllinen harjoittelukohde jo parinkymmenen vuoden ajan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.