Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Thai­maas­ta pa­lan­nut Uula Tapiola joutui itse hank­ki­maan kyydin Ro­va­nie­mel­tä Uts­joel­le – "Il­mai­set tak­si­li­put kos­ke­vat il­mei­ses­ti vain ete­lä­suo­ma­lai­sia"

Ulkomailta palaavat eivät saa nyt käyttää julkisia liikennevälineitä koronaan liittyvien karanteenimääräysten vuoksi.

Utsjoella asuva yrittäjä Uula Tapiola koki yllätyksen, kun hän palasi maanantaina Thaimaan lomaltaan Suomeen. Ennakkotiedoista poiketen Rovaniemelle saapuneelta jatkolennolta piti hankkiutua kotiin omin neuvoin.

Hallitus linjasi viikko sitten perjantaina, että ulkomailta saapuvat ovat tiukassa karanteenissa siitä asti, kun he saapuvat Suomessa lentokentälle. Kaikille Suomeen saapuville luvattiin järjestää tarvittaessa kuljetus kotiin asti, koska palaajat eivät saa käyttää julkisia liikennevälineitä karanteenirajoitusten vuoksi.

Tapiolan kokemuksen mukaan ohjeistuis koskee vain Helsinkiin jääviä. Rovaniemellä matkalaisia ei ollut vastassa ketään viranomaisia, ja Helsingissäkin jatkolentoa odottavat löysivät vain kolme rajavartijaa, jotka eivät Tapiolan mukaan tienneet asiasta mitään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.