-

Kevo lumoaa karulla kau­neu­del­laan

Jylhänä avautuva rotkolaakso, vesiputouksen jylinää ja loputtomasti herkkää tunturiluontoa. Kevon luonnonpuiston vaativilla reiteillä saa aistia Lapin hurman.

Jylhänä avautuva rotkolaakso, vesiputouksen jylinää ja loputtomasti herkkää tunturiluontoa. Kevon luonnonpuiston vaativilla reiteillä saa aistia Lapin hurman.

Tilaajille
Tilaajille

Aamuaurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta. Vaikka elokuun lopussa kesä on jo parhaat päivänsä nähnyt, Suomi-neidon päälaella tarkenee vielä t-paidassa. Kolmen naisen seurueellamme on edessään 63 kilometrin mittainen Kevon reitti, jonka aiomme patikoida etelästä pohjoiseen.

Ennen kuin heitämme rinkat selkään Sulaojan pysäköintialueella, autonsiirtopalvelun kuski nappaa kiesimme. Auto odottaisi meitä reitin päätepisteellä Kenesjärvellä neljän päivän kuluttua. Palvelu maksaa 160 euroa, koska emme löytäneet Sulaojan päästä sopivaa palveluntarjoajaa. Autonsiirtopalvelua voi kysellä ainakin paikallisilta taksi- ja matkailuyrittäjiltä.

Kevon luonnonpuistossa liikkuminen on sallittu vain merkityillä reiteillä. Sulan maan aikaan rotkoalueella saa retkeillä 15.6.–15.10. Olemme siis parahiksi liikkeellä – ja ehkäpä ennen kuin kaikki muut ruskaretkeilijät ennättävät paikan päälle.

Jylhän rotkolaakson laidalla tuntuu kuin olisi ulkomailla

Kevon reittiä kuvaillaan Luontoon.fi-sivustolla erittäin vaativaksi ja paikoin vaikeakulkuiseksi. Alussa reitti mutkittelee lempeästi, kun hiekkapohjainen polku vie Luomusjärven harjulle. Parhaimmillaan se kohoaa yli 20 metriin järven pinnasta.
Kevon reittiä kuvaillaan Luontoon.fi-sivustolla

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi