Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Tervola korotti roi­mas­ti sote-hen­ki­lös­tön palk­ko­ja, sai­raan­hoi­ta­jil­le yli 200 euroa yleis­ko­ro­tuk­sen päälle – katso lista tästä

Tervolan kunta on vastannut sosiaali- ja terveysalan rekrytointihaasteisiin korottamalla tuntuvasti henkilöstön palkkoja.

Kunnan sosiaalijohtaja Henri Izadi kertoo puhelimitse Lapin Kansalle, että erityiskorotukset koskevat tällä hetkellä noin sataa henkilöä, jotka työskentelevät sote-palveluissa. Lisäksi kaikkien kunnassa työskentelevien henkilöiden palkkoja on nostettu yli yleiskorotuksen.

– Kunnanhallitus päätti, että kunnan jokaisen työntekijän palkkoja korotetaan yleiskorotuksen päälle keskimäärin 2–3 prosenttia. Korotukset tulivat takautuvasti voimaan 1. kesäkuuta alkaen. Sote-puolen palkkoja korotettiin omalla panostuksella tätä reilummin.

Sairaanhoitajien kohdalla kunnan oma panostus tarkoittaa laskennallisesti 200–250 euron ylimääräistä korotusta listapalkkaan. Päälle tulevat vuorolisät.

– Tämä on vastaus rekrytointihaasteisiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.