Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Tilaajille

Ter­veys­kes­kus­lää­kä­ri poisti vai­keas­ta ah­dis­tuk­ses­ta kär­si­vän po­ti­laan rau­hoit­ta­van lää­ki­tyk­sen – lää­kä­rien nä­ke­myk­set ja hoi­to­suo­si­tuk­set ovat usein ris­ti­rii­das­sa po­ti­lai­den tahdon kanssa

Rauhoittavien lääkkeiden määräämistä on tiukennettu, eivätkä kaikki pidä siitä. Lääkkeitä käyttävä henkilö kokee, että hänet rinnastettiin terveyskeskusessa päihdekäyttäjiin. Lääkärien näkemykset ja hoitosuositukset ovat usein ristiriidassa potilaiden tahdon kanssa.

-
Kuva: Veera Rahtula

Janne oli Oulussa hyvinvointikeskuksen asiakkaana asioimassa C-lausuntoon liittyen, kun lääkäri alkoi syyllistämään häntä rauhoittavien lääkkeiden käytöstä. Jannella on normaalisti Diapam-lääkitys annoksella kolme kertaa 5 milligrammaa päivässä.

Janne ei esiinny tässä jutussa omalla nimellään asian arkaluonteisuuden vuoksi.

Ahdistus- ja masennuslääkityksiä on hänen mukaansa säädetty kohdilleen 14 vuoden ajan, mutta lääkäri oli ottamassa pois rauhoittavia yhden käyntikerran jälkeen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi