Saamelaiskäräjävaalit: Ään­ten­las­ken­ta on alkanut – en­sim­mäi­set epä­vi­ral­li­set tu­lok­set il­moi­te­taan tiis­taiaa­mu­na

Tietomurto: Satojen Lapin hy­vin­voin­tia­lueen asiak­kai­den tietoja on saat­ta­nut joutua vääriin käsiin – koskee in­kon­ti­nens­si- ja dia­be­tes­tuot­tei­den ko­tiin­kul­je­tus­pal­ve­lun asiak­kai­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ter­ve­tu­loa met­sä­ta­lous­met­sään, kan­san­edus­ta­ja Pitko

Jenni Pitko nosti esiin huolensa Lapin metsätaloudesta ja valtion maiden hakkuista (LK 20.9.). Hän kertoo seuranneensa surullisena Metsähallituksen kesähakkuita Aalistunturilla, jonne yksityishenkilöt ovat tehneet aloitteen kansallispuiston perustamisesta.

Kesällä 2021 kyseisen rajausesityksen sisälle ulottui vain yksi hakkuu: neljä hehtaaria harvennushakkuuta aiemmin käsitellyssä metsässä. Yhtään avohakkuuta alueella ei kesällä ole tehty.

Rajausesityksen sisälle on suunniteltu hakkuita, jotka kohdistuvat pääasiassa 40–80-vuotiaisiin käsiteltyihin talousmetsiin, joita alueella on yli 4 000 hehtaaria. Hakkuita ei tehdä suojeluohjelma-alueilla, joita alueelta löytyy vajaat 1 000 hehtaaria. Hakkuita ei tehdä luonnonmetsissä tai Metsähallituksen luontokohteilla ja ekologisilla yhteyksillä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.