Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Teat­te­rin lak­kaut­ta­mi­nen kau­his­tut­taa

Näyttelijäliitto on tyrmistynyt tiedoista, joiden mukaan Kemin kaupunginteatterin ja kaupunginorkesterin toimintaa esitetään lopetettavaksi (LK 21.3.). Kaupungin kotisivujen mukaan Kemi on tunnettu kulttuurikaupunki, jossa kulttuuria on tarjolla kaikille ja kaikkialla. Kaupungin visiossa ”Kemistä kehittyy korkean osaamisen, monialaisen kulttuurin, luovuuden sekä hyvien palveluiden voimaan perustuva monikulttuurinen kasvukeskus”.

Suomessa on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen ammattiteatteriverkosto, ja Kemin kaupunginteatteri on sen tärkeä jäsen. Miten Kemin tavoitteita edistää teatterin toiminnan lopettaminen? Miltä pohjalta kaupunki tähtää monialaiseen kulttuuriin ja hyviin palveluihin, jos se on valmis lopettamaan kulttuuritoimintansa?

Kaupungin talousongelmat ovat laajasti tiedossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.