Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tätäkö me ha­luam­me?

Kun eduskunnalle annettiin uusi puolustuspoliittinen selonteko, iltauutisissa näytettiin pätkä tiedotustilaisuudesta. Siinä ulkoministeri Haavisto, puolustusministeri Kaikkonen ja sisäministeri Mikkonen tekivät selkoa selonteon sisällöstä.

Kiinnitin huomiota ministerien juhlalliseen pukeutumiseen. Olivatko he hautajaisista tulossa vai menossa? Uutisstudiossa myös "asiantuntijat" olivat pukeutuneet juhlallisesti.

Pukeutuminen on tapa osoittaa sitä arvostusta ja sitä, millä mielellä suhtautuu kyseiseen asiaan. Onko into liittyä sotilasliitto Natoon sokaissut kansan ja nuoret päättäjät hallituksessa? Menevätkö Suomen itsenäisen päätöksenteon viimeisetkin rippeet liittymisen myötä?

Liittymällä Natoon Suomen puolustusvoimat on osa sotilasliiton sotajoukkoja. Naton joukkoja johtaa aina amerikkalainen kenraali. Suomen puolustusvoimien komentajasta tulee amerikkalaisen kenraalin käskyjen ja toiveiden toteuttaja. Sitäkö suomalaiset haluavat?

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi