Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

"Tar­vi­taan­ko uusia ideoi­ta? Eikö Tahko kek­si­nyt jo kai­ken?" – Tah­ko-in­no­vaa­tiuo­se­mi­naa­ri ensi tiis­tai­na Ro­va­nie­mel­lä

Tahko Pihkala tunnettiin mm. kansanhiihtomiehenä. Hän oli Napapiirin hiihdon isä ja näytti 68-vuotiaana muille mallia miten hiihdetään.
Tahko Pihkala tunnettiin mm. kansanhiihtomiehenä. Hän oli Napapiirin hiihdon isä ja näytti 68-vuotiaana muille mallia miten hiihdetään.
Kuva: arkistokuva

Santasport Lapin urheiluopistolla järjestetään ensi tiistaina 25.10. Tahko-innovaatioseminaari Lapin liikuntaväelle.

Tilaisuuden pääesiintyjä on filosofian tohtori, kirjailija ja toimittaja Kalle Virtapohja, joka luennoi Lauri Pihkalan innovaatioiden salaisuuksista. Virtapohjan käsialaa on tänä vuonna julkaistu kirja "Lauri Pihkala - koko kansan Tahko".

Pihkalan keskeinen elämäntehtävänsä oli tavoite koko kansan liikuttamisesta: ilman Tahkoa ei olisi pesäpalloa eikä koululaisilla hiihtolomaa.

Tahko Pihkala -seuran puheenjohtaja Tuomo Jantunen puntaroi puheenvuorossaan "Tarvitaanko vielä uusia ideoita? Eikö Tahko jo keksinyt kaiken?"

Tahko Pihkala -seuran kunniajäsen ja urheiluveteraani Leena Jääskeläinen kyselee omassa esityksessään "Mikä on Lapin kansallispeli/-laji? Ja miksi? Oliko Tahko enemmän moottorikelkkailija, seiväshyppääjä vai sprinttihiihtäjä?"

Seminaarissa on mukana myös keskusteluosuus, johon osallistuu lappilaista liikuntaväkeä sekä Lapin urheiluopiston opiskelija.

Seminaari on osallistujille ilmainen. Se alkaa urheiluopiston Tiera-auditoriossa 25.10. klo 13 ja kestää reilut kaksi tuntia.