Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä seit­se­män uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Tartu mikkiin vaikka omassa autossa – Ro­va­nie­mel­lä jär­jes­te­tään drive in -ka­rao­keil­ta

Lauantaina voi laulaa halutessaan vaikka omasta autostaan.
Lauantaina voi laulaa halutessaan vaikka omasta autostaan.
Kuva: Mikko Halvari

Rovaniemellä järjestetään lauantaina ulkoilmakaraokeilta, jossa ei välttämättä tarvitse poistua ollenkaan omasta autosta. Drive in -karaokeilta pidetään lauantaina Turbotiellä, lähellä Rovaniemen lentoasemaa.

Tapahtuman järjestää ProBoost Arctic Center -yritys, joka hankki viime keväänä käyttöönsä testirata-alueen Turbotieltä. Ajorata soveltuu muun muassa autojen ja moottoripyörien ajoharjoitteluun tai driftaukseen, talvella snowcross-harjoitteluun.

Drive in -karaokeillassa musiikkia voi kuunnella omassa autossa, tai auton vieressä vaikkapa omalla retkituolilla istuen. Auton voi ajaa halutessaan myös laulupaikkaan, ja esittää karaokekappaleen suoraan omasta autosta käsin.

Laulutoiveet kirjoitetaan lapulle, joita saa kanttiinista, tai lapun voi kirjoittaa jo kotona valmiiksi. Lapussa tulee mainita kappale, esiintyjän nimi ja auton merkki.

Järjestäjän mukaan tanssiminen onnistuu laajalla alueella turvavälit huomioiden. Kanttiinissa myydään pikkusuolaista, kahvia ja virvokkeita.

Drive in -karaoke la 3.7. alkaen klo 19 ProBoost Arctic Centerissä Turbotiellä. Liput 5 e.