Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Hiihto: Tor­nio­lai­nen 19-vuo­tias Niko Anttola va­lit­tiin Suomen MM-jouk­kuee­seen Pla­ni­caan – mukana kaik­kiaan 17 hiih­tä­jää

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tans­si­jat ha­lu­si­vat jotakin muuta kuin tont­tui­lua – So­dan­ky­län Tanssin Kro­nos-ryh­män ko­ko­naan omassa teok­ses­sa trauma vie epä­toi­voi­siin te­koi­hin

Sodankylän Tanssin Kronos-ryhmä koostuu 14–20-vuotiaista tanssin harrastajista. Kun savu hälvenee pilviverhon takaa -teos kertoo heidän maailmastaan.

Mitä juuri me haluamme kertoa tanssin kautta? Tämän kysymyksen äärelle Sodankylän Tanssin Kronos-ryhmä pysähtyi tasan vuosi sitten.

Pohdinnan käynnisti Majaoja-säätiöltä saatu 2000 euron apuraha tanssitaideprojektiin.

Kymmenestä nuoresta koostuvalla ryhmällä oli yksi ehdoton vaatimus: valmiin teoksen täytyy puhutella ja ottaa kantaa.

Tanssinopettajan ja Sodankylän tanssin taiteellisen johtajan Miikka Ryytyn ohjaimissa toteutetut teokset ovat kyllä kannanottojakin sisältäneet, mutta viime vuosina ne on puettu fantasiaseikkailujen muotoon.

– Olemme tehneet niin paljon tonttuiluja, että nyt halusimme tehdä jotakin ihan muuta. Esityksemme sijoittuu tähän maailmaan ja aikaan, Jonna Toivanen kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.