Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Tal­vi­hoi­to­luok­kia on muu­tet­tu Lapin ties­töl­lä – Tien­käyt­tä­jien tyy­ty­väi­syys ei ole pa­ran­tu­nut, vaikka vuosien saa­tos­sa on tehty useita toi­men­pi­tei­tä

Kemijärvi-Posion ja Sodankylän maanteiden hoitourakat on kilpailutettu vuosi sitten tulleella uudella urakkamallilla.

Maanteiden hoitourakat Kemijärvi-Posion ja Sodankylän maanteillä on kilpailutettu vuosi sitten tulleella uudella valtakunnallisella urakkamallilla.

Sodankylän alueella jatkaa entinen urakoitsija Destia Oy ja Kemijärvi-Posion alueella aloittaa uusi urakoitsija YIT Suomi Oy. Molemmat urakat ovat kestoltaan viisivuotisia ja niiden tavoitehinnat ovat yhteensä 32,5 miljoonaa euroa.

Urakka-alueiden raja muuttui Pelkosenniemeltä Vuostimoon ja Pyhätunturin alueen tiestö siirtyi Sodankylän urakan alueelle.

Uusissa urakoissa on käytössä uudet talvihoidon laatuvaatimukset vuodelta 2018, jotka astuvat voimaan urakoiden kilpailutuksen myötä. Uusien laatuvaatimusten mukaan alempien talvihoitoluokkien II ja III vaatimuksia on hieman kiristetty. Linjahiekoituksen toimenpideaika on lyhentynyt tunnilla ja myös aurauksen lähtökynnystä ja toimenpideaikaa on hieman tiukennettu.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen mukaan tienkäyttäjien tyytyväisyys heikkeni Lapissa, mutta parani eteläisemmillä alueilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.