pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Kolumni
Tilaajille

Taiteen hy­väi­le­vä maailma

Taiteella on ollut vahva itseisarvo ihmisyyden ensiaskeleista asti. Sillä on ollut paikka vasta rakennetun Versaillesin käytäviltä työpaikkojen taukotilojen seinille, joissa komeilee elämänmakuinen kaunokirjaimin muotoiltu mietelause “Live, Love Laugh” tai “Be the change you need”. Taide on syvä meri, jolla on maailmaa reflektoivan pinnan lisäksi paljon muutakin annettavaa. Pintajännityksensä avulla taiteenmeri pitää antinsa piilossa ja ripottelee niitä ihmiskunnalle sopivan pieninä palasina.

Se on yhteiskunnan kulmakivi, joka on kielikuvien konkretialla, vahvoilla väreillä ja mullistavilla muodoilla muuttanut maailma ja vaikuttanut yhteiskunnalliseen keskusteluun. Niillä tuodaan esiin uusia näkökulmia, jotka laajentavat tietoisuuttamme. Esimerkiksi vuonna 2011 taiteilija Jani Leinosen aktivistiporukka Food Liberation Army teloitti ravintolasta varastetun Ronald McDonald -patsaan videolla, jolla he halusivat vastauksia McDonald’sin ruoantuotannosta. Video herätti keskustelua ympäri maailmaa.