Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tai­de­teks­tii­li tekee kunniaa pe­rin­tei­sil­le Lap­pi-kli­seil­le Laura Lai­va­maan näyt­te­lys­sä

Pellavalle piirrettyä pohjoista on osa Laura Laivamaan väitöskirjan taiteellista osiota. Näyttely koostuu monilla eri tekniikoilla toteutetuista, käyttöesineiksikin soveltuvista taidetekstiileistä. Kuosien aiheissa Lapin luonto pääsee esille koko komeassa, pellavan ja hopealangan luomassa kimalluksessaan.

Teollinen muotoilija ja tekstiilisuunnittelija Laura Laivamaa on pohtinut arktisen taiteen käsitettä pian kymmenen vuoden ajan. Hän törmäsi käsitteeseen ensimmäisen kerran tehdessään sisustus- ja tekstiilimuotoilun koulutusohjelman pro gradu -tutkielmaansa vuosina 2012 ja 2013.

– Arktisen, tai pohjoisen taiteen käsite alkoi nousta esille Lapissa 2010-luvun alussa. Aihe herätti paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Minua alkoi kiinnostaa, mitä arktisella, pohjoisella taiteella ja muotoilulla tarkoitetaan ja miten arktinen elinympäristö voi muokata muotoilijaidentiteettiä, Laivamaa pohjustaa.

Arktinen muotoilu on ollut Laivamaan tutkimuskohteena sekä vuonna 2018 valmistuneessa pro gradussa -tutkielmassa että paraikaa työn alla olevassa väitöstutkimuksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.