Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Taas kaatui säh­kön­myyn­ti­yh­tiö – Kot­kas­sa pe­rus­tet­tu Karhu Voima jätti kon­kurs­si­ha­ke­muk­sen, asiak­kai­den et­sit­tä­vä uusi säh­kön­myy­jä pian

Sähkömyyntiyhtiö Karhu Voima on jättänyt maanantaina konkurssihakemuksen.

Vuonna 2016 Kotkassa perustettu yhtiö on ollut viime vuodet osa KSS Energia -konsernia.

Yhtiön mukaan konkurssihakemuksen taustalla on sähkön markkinahintojen nopeasta ja jyrkästä noususta johtuva yritystoiminnan kannattamattomuus ja yrityksen käyttöpääoman ehtyminen.

Konkurssihakemus jätettiin Kymenlaakson käräjäoikeuteen.

Aiemmin energiakriisin vuoksi toimintansa lopettamisesta on kertonut Lumo Energia heinäkuussa.

Energiavirasto kertoo konkurssiin liittyen, että Karhu Voima lopettaa asiakkaiden sähköntoimituksen jo tiistaina 20. syyskuuta alkaen.

Yhtiön asiakkaiden on etsittävä uusi sähkönmyyjä viipymättä.

Energiavirasto on konkurssin takia määräämässä Karhu Voiman tilalle uuden toimitusvelvollisen sähkönmyyjän Haminan Sähköverkot Oy:n ja Kotkan Energiaverkot Oy:n alueelle mahdollisimman pian.

Virasto toteaa, että yleensä uudelle sähkönmyyjälle tulisi varata vähintään 14 päivää sähköntoimituksen käynnistämiseen.

– Karhu Voiman sähkösopimuksen päättyessä 20.9. asiakas voi kuitenkin sopia myyjän kanssa uuden sopimuksen alkamaan välittömästi tästä päättymispäivästä alkaen. Uusi sopimus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta sähkönjakelu ei katkea, Energiavirasto neuvoo.