Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Suo­sit­tu Bar­bie-elo­ku­va näyttää tyt­töy­den ja nai­seu­den ilon – Su­ku­puo­len­tut­ki­ja: "E­lo­ku­va on fe­mi­nis­min al­kei­den op­pi­tun­ti"

Paljon esillä olleen Barbie-elokuvan suosio on räjähtänyt. Greta Gerwigin ohjaama elokuva voi äkkiseltään vaikuttaa höpsöltä komedialta, mutta siitä löytyy syvällisiä ja yhteiskunnallisia elementtejä. Mistä elokuvassa on kyse ja mitä piilee sen huippusuosion takana?

Barbie-elokuva on saanut ihmiset Barbie-huuman valtaan niin, että elokuvan vaaleanpunaiselta näkyvyydeltä on vaikea välttyä. Elokuvaa mennään katsomaan pinkeissä asuissa ja Barbie on esillä lähes kaikkialla.

Pinkin kuplan sisältä löytyy myös syvempää yhteiskunnallista merkitystä, sillä elokuvassa tuodaan esille naiseuteen, sukupuolirooleihin ja feminismiin liittyviä asioita.

Barbinukke on alusta saakka toiminut pienelle tytölle esikuvana ja innostanut toteuttamaan omia haaveita. Barbie voi olla mitä vain – ja sen roolit vaihtelevatkin lääkäristä presidenttiin. Barbie on aktiivinen toimija, joka pystyy mihin tahansa.

Elokuvakriitikko Leena Virtanen muistaa lapsuuden barbileikeistä sen, että Kenit, miespuoliset nuket, olivat mukana lähinnä velvollisuudesta – barbi taas oli aina pääosassa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita