Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomi va­sal­li­na vii­su­mi­käy­tän­nös­sä

Menemällä mukaan Baltian maiden ja Puolan mukaiseen viisumihakemuskäytäntöön, jolla venäläisiltä estetään pääsy Suomeen lukuun ottamatta opiskelijoita ja lähisukulaisvierailuja, hallitus lokaa historiallista asemaamme idän ja lännen välisenä diplomatian harjoittajana. Samalla isänmaamme vie pohjan pois myös tulevaisuudessa toimia liennytystä edistävänä valtiona idän ja lännen välillä.

Täytyy muistaa, että Suomesta tuli ETY-kokouksen ( myöh. ETYJ) isäntämaa 1975 ansioidensa takia eli siksi, että sen ”diplomaattisen suurvalta-aseman” ja kansainvälisen aseman muutoinkin tunnustivat niin idän kuin lännen suurvallat liittolaisineen. Tämän seurauksena kansalaisten ja valtioiden välillä Euroopassa yhteistyö syventyi, joka tunnettiin ”Helsingin henkenä”.

Lyhyessä ajassa Suomi on 2022 menettänyt rauhanomaisen diplomaattisen asemansa totaalisesti. Siitä on tullut Uno Kailaan runon (1931) sanoin ”Lännen etuvartio” ja mikä pahinta, se liitetään muuttuneeseen asemaamme sotilaspoliittisesti. Viime mainitusta voidaan syyttää Venäjää, mutta yksiselitteisesti se on Suomen ulkopoliittisen johdon valinta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.