Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Suomi ja Saksa käyvät tui­jo­tus­ki­saa For­tu­min ty­tär­yh­tiön kaa­su­ku­ri­muk­ses­sa – "On vaikea nähdä, että Suomen hal­li­tuk­sen tehtävä olisi huo­leh­tia siitä, että sak­sa­lai­set saavat kaa­sun­sa alle mark­ki­na­hin­nan"

Saksalaisen Uniperin pelastaminen on kokeneen ekonomistin Roger Wessmanin mukaan ensisijaisesti Saksan valtion tehtävä. Taloudelliset Venäjä-riskit ovat lankeamassa karmealla tavalla sekä suomalaisten että saksalaisten veronmaksajien syliin. Investointeja Venäjälle jatkettiin Fortumissa, vaikka riskit tiedettiin.

Fortumin investoinnit Venäjälle ja Venäjä-riippuvaiseen saksalaiseen Uniperiin näyttävät tällä hetkellä uhkarohkeilta ratkaisuilta.
Fortumin investoinnit Venäjälle ja Venäjä-riippuvaiseen saksalaiseen Uniperiin näyttävät tällä hetkellä uhkarohkeilta ratkaisuilta.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Suomi ja Saksa pelaavat nyt siitä, kenelle jää mustapekka käteen sähköä ja kaasua saksalaisille tarjoavan Uniperin talousvaikeuksissa.

Nyt ollaan silmiintuijotusvaiheessa: silloin katsotaan, kenen pokka pitää.

Fortum omistaa 78-prosenttisesti saksalaisen Uniperin, jonka se osti vuonna 2018.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.