ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Suomen viime vuoden tu­lo­ku­nin­kaat olivat Mikko Ko­di­so­ja ja Ilkka Paa­na­nen

Kodisoja sai ansio- ja pääomatuloja yhteensä yli 93 miljoonaa euroa.

Helsinki
Supercell-yrityksellä rikastuneen Ilkka Paanasen verotettavat tulot vuonna 2020 olivat 86,7 miljoonan euroa.
Supercell-yrityksellä rikastuneen Ilkka Paanasen verotettavat tulot vuonna 2020 olivat 86,7 miljoonan euroa.
Kuva: Ratilainen Mauri

Verottajan luovuttamien tietojen mukaan Suomen suurituloisin oli viime vuonna peliyhtiö Supercellillä rikastunut Mikko Kodisoja. Hän sai ansio- ja pääomatuloa yhteensä 93,5 miljoonaa euroa. Toisena oli Supercellin Ilkka Paananen 86,7 miljoonan euron verotettavilla tuloilla.

Supercell-kaksikko oli myös sekä ansiotulojen että pääomatulojen kärjessä. Paananen sai verotettua ansiotuloa 14,2 miljoonaa ja Kodisoja 12,3 miljoonaa euroa.

Pääomatuloissa he olivat omassa luokassaan. Kodisojalle verotettua pääomatuloa kertyi 81,2 miljoonaa ja Paanaselle 72,5 miljoonaa euroa.

Verottaja toimittaa tänäkin vuonna viestimille listoja veronmaksajista, jotka ovat saaneet vähintään 100 000 euroa verotettavaa tuloa. Niiden pohjalta tulokärkeä on vaikea hahmottaa, sillä listoilta on poistettu verotietojensa luovuttamista vastustaneiden henkilöiden nimiä. Tulokärki päivittyy sitä mukaan kun media keksii etsiä tietoja käsin.

Suurituloisimpien listan kärkipuolella ovat ainakin Heikki Herlin ja Joni Kettunen. Herlinin yhteenlasketut tulot olivat 28,3 miljoonaa ja Kettusen 27,9 miljoonaa euroa.

Heikki Herlin on Ilkka Herlinin poika ja CargotecinAlma Median ja Oriolan suuromistaja. Kettunen puolestaan rikastui Firstbeat Analytics -yhtiön myynnillä. Hän on keskisuomalaisena myös tämänhetkisen tulokärjen parhaiten tienannut ei-uusimaalainen.