Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomen val­tio­joh­to on puhunut muun­nel­tua to­tuut­ta

Ulkopoliittisen instituutin (UPI) 19.12.2022 julkaisema tutkimusraportti Suomen osallistumisesta Afganistanin operaatioon 2002 alkaen on karua kertomaa. Siinä vahvistuu samanlainen valtiojohdon toiminta 2000-luvulla, mitä Suomella oli historian tutkijoiden vastikään julkaistujen tietojen mukaan natsi-Saksan ja Suomen valtiojohdon toiminta 1930-luvun lopulla ja 1940-luvun alkupuolella. Mielistellään suurvaltojen johtoa, aiemmin natsi-Saksaa ja nyt USA:aa.

Suomi on jälleen lähtenyt mukaan suurvaltapolitiikkaan mielistelyn lisäksi likaisentyön tekijäksi ja maksajaksi mm. suurilla aseistuksen ostoilla unohtaen, jättäen kansalaisten peruspalvelut sivuseikoiksi ilman riittävää rahoitusta.

Suomen valtiojohto on silloin, tutkimuksen mukaan 1930-lopulla ja 1940-luvun alussa toiminut kaksoisstandardien mukaan, samoin Afganistanin projektissa, kuten tuo tutkimusraportti osoittaa.

Puhutaan, tiedotetaan, viestitään useamman eri viestinnän/uutisoinnin kautta julkisuuteen toista ja kuitenkin todellinen toiminta on aivan erilaista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.