Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Suomen or­to­dok­sien johtaja vaatii Venäjän Ki­ril­liä tuo­mit­se­maan yk­si­se­lit­tei­ses­ti Putinin sodan – "Vää­ryys ja valhe eivät voita mil­loin­kaan"

Arkkipiispa Leo arvioi haastattelussamme, että Putin tuhoaa sodallaan ukrainalaisten lisäksi oman kansansa tulevaisuutta. Moskovan patriarkan puheita on kuunneltu raskain mielin Suomen ortodoksisessa kirkossa.

Sovintosunnuntaina, seitsemän viikkoa ennen pääsiäistä Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja, patriarkka Kirill johti jumalanpalvelusta Kristus Vapahtajan kirkossa Moskovassa.

Sovintosunnuntai on päivä, jolloin ortodoksit katuvat ja pyytävät anteeksi syntejään Jumalalta ja toisiltaan. Sen jälkeen alkaa 40 päivää kestävä suuri paasto, joka huipentuu koko ortodoksisen maailman tärkeimpään juhlaan, pääsiäiseen.

Tuona sovintosunnuntaina anteeksianto ja katuminen jäivät sivuosaan, kun patriarkka Kirill aloitti saarnansa.

Jälleen kerran hän antoi kaiken tukensa Venäjän presidentti Vladimir Putinin aloittamalle veriselle ja brutaalille sodalle Ukrainassa, joka on kestänyt yli kaksi viikkoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.