Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Suomen Olym­pia­ko­mi­tea: Lasten har­ras­ta­mi­nen on tur­vat­ta­va ra­joi­tus­ai­ka­na­kin

Eduskunta käsittelee tänään hallituksen esitystä liikkumisvapauden rajoittamisesta. Lakiesitys herättää liikuntayhteisössä huolta lasten hyvinvoinnista. Olympiakomitea ja liikuntayhteisö pitävät tärkeänä, että lasten harrastustoiminnan jatkuminen mahdollistetaan liikkumisrajoituksista huolimatta sekä ulkona että sisätiloissa.

Hallituksen esityksen mukaan poistuminen kotoa tai pihapiiristä olisi lähtökohtaisesti kiellettyä. Kieltoon sisältyy kuitenkin lukuisia poikkeuksia. Sallittua olisi vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ulkoilu ja leikkiminen ulkona yhdessä muiden lasten kanssa. Lapset voisivat esityksen mukaan myös ulkoilla esimerkiksi harrastustoimintaan liittyen.

– Lasten hyvinvoinnin kannalta on kriittistä, että harrastaminen ei kuulu liikkumisrajoitusten piiriin. Liikuntaharrastusten keskeyttämisestä aiheutuisi vakavia haittoja lapsille, jotka ovat jo kärsineet huomattavasti kriisistä, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.