Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Suomen Olym­pia­ko­mi­tea: Lasten har­ras­ta­mi­nen on tur­vat­ta­va ra­joi­tus­ai­ka­na­kin

Eduskunta käsittelee tänään hallituksen esitystä liikkumisvapauden rajoittamisesta. Lakiesitys herättää liikuntayhteisössä huolta lasten hyvinvoinnista. Olympiakomitea ja liikuntayhteisö pitävät tärkeänä, että lasten harrastustoiminnan jatkuminen mahdollistetaan liikkumisrajoituksista huolimatta sekä ulkona että sisätiloissa.

Hallituksen esityksen mukaan poistuminen kotoa tai pihapiiristä olisi lähtökohtaisesti kiellettyä. Kieltoon sisältyy kuitenkin lukuisia poikkeuksia. Sallittua olisi vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ulkoilu ja leikkiminen ulkona yhdessä muiden lasten kanssa. Lapset voisivat esityksen mukaan myös ulkoilla esimerkiksi harrastustoimintaan liittyen.

– Lasten hyvinvoinnin kannalta on kriittistä, että harrastaminen ei kuulu liikkumisrajoitusten piiriin. Liikuntaharrastusten keskeyttämisestä aiheutuisi vakavia haittoja lapsille, jotka ovat jo kärsineet huomattavasti kriisistä, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.