tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Suomen Mal­min­ja­los­tus päättää Soklin jat­kos­ta, kunhan uu­sim­mat sel­vi­tyk­set val­mis­tu­vat – edessä voi olla vii­mei­nen yritys

Pääkirjoitus // 22.6.2022

Soklissa tehtiin äsken historiaa, kun malmion neljäs isäntä Sokli oy – Suomen Malminjalostuksen (SM) projektiyhtiö – järjesti avoimen esittelykierroksen ilmaisine kuljetuksineen kaivospiirialueelle. Tutustumispäivä houkutti Savukosken erämaahan satapäisen vierasjoukon. Vastaavaa ei ole tiettävästi aiemmin nähty Soklissa sen 55-vuotisen historian aikana.

Ikuisuushankkeeksi jo aikoja sitten ristitty Sokli on taas vaiheessa, missä malmiota tutkitaan ja kaivoksen kannattavuutta selvitellään. Sokli on yksi maailman tutkituimmista kaivoshankkeista. Noin 20 miljardin euron arvoisen malmion edellisiltä hallinnoijilta – Rautaruukilta, Kemiralta ja Yaralta – kului selvityksiin rahaa yhteensä noin sata miljoonaa euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.