Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Suomen kiin­teis­tö­vä­lit­tä­jät: Asun­to­ja on myyn­nis­sä niu­kas­ti – uu­dem­mat oma­ko­ti­ta­lot kiin­nos­ta­vat ostajia

Asuntomarkkinoilla on pula myytävistä asunnoista, kerrotaan Suomen kiinteistövälittäjät ry:n (SKVL) tiedotteessa.

Asuntokauppa oli viime vuonna ennätyksellisen vilkasta, ja asuntojen myynnin ennakoidaan jatkuvan vahvana myös tänä vuonna.

SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg sanoo, että ostajat ovat aktiivisia, mutta myyntiin tulee nyt kysyntään verrattuna niukasti asuntoja.

– Nyt tilanne lukkiutuu siihen, että ostettavaa ei löydy ja oman asunnon myyntiä pantataan, Mannerberg sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

Erityisesti uudemmat omakotitalot kiinnostavat nyt asunnon ostajia. Myös kerrostaloissa ollaan kiinnostuneita suuremmista asunnoista.

Mannerbergin mukaan suurilla ikäluokilla on lähivuosina merkittävä rooli asuntomarkkinoilla, sillä moni heistä on myymässä isoja asuntojaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.