Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomeen tar­vi­taan kan­sal­li­nen mak­su­ton ehkäisy

Jokaisella ihmisellä on oikeus rakkauteen ja seksiin – turvalliseen seksiin ilman pelkoa ei-toivotusta raskaudesta tai seksitauteja.

Vastuu sekä raskauden että seksitautien ehkäisystä on yksilöllä. Se on suuri vastuu, eritoten nuorille. Tämän näkee muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raskaudenkeskeytystilastoissa, joissa nuoret ovat yliedustettuina.

Nuorille, erityisesti opiskelijoille, yli 13 euron suuruinen kuukausittainen lisämeno esimerkiksi yhdistelmäehkäisypillereistä voi olla tuntuva. Ehkäisyn taloudellinen taakka on myös epätasa-arvoista, sillä vastuu ehkäisyn hankinnasta kasautuu usein yksinomaan naisille.

Tähän on onneksi ratkaisu: kansallinen maksuttoman ehkäisyn järjestelmä nuorille. Jos valtio takaisi kaikille alle 25-vuotiaille nuorille maksuttoman ehkäisyn, olisi sillä sekä taloudellisia että inhimillisiä hyötyjä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.