Tilaajille

Suo­ma­lai­sil­la ja ja­pa­ni­lai­sil­la mauilla on yl­lät­tä­viä yh­tä­läi­syyk­siä – Jenny ja Jussi Kurkela val­mis­ti­vat kolme an­nos­ta, joissa mais­tu­vat mo­lem­mat

Japanin kansallisjuoma sake toimii hyvin myös suomalaisten ruokien parina.

Ravintola Ostroferian yrittäjäpari Jenny ja Jussi Kurkela arvostaa alueellisia raaka-aineita ja sesonkiajattelua.
Ravintola Ostroferian yrittäjäpari Jenny ja Jussi Kurkela arvostaa alueellisia raaka-aineita ja sesonkiajattelua.
Kuva: Linnea Ohtamaa

Mitä yhteistä on suomalaisilla ja japanilaisilla makumaailmoilla ja ruoan valmistustavoilla? Ei juuri mitään, voisi nopeasti ajatella, mutta yhtäläisyyksiä on paljonkin, vakuuttavat oululaisen ravintola Ostroferian yrittäjät, Jenny ja Jussi Kurkela.

Olennaisimpia ovat yksinkertaiset, oman alueen raaka-aineet ja happamat, umamiset maut sekä tietyt valmistusmenetelmät.