Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Sulan reunaan jätetty pulkka aiheutti Lapin pelastuslaitokselle ja muille viranomaisille ison operaation torstaina Rovaniemellä Kemijoen rannassa Sairaalanniemen lähettyvillä.

Vesipelastustehtävään osallistui kolme pelastuslaitoksen yksikköä sukeltajineen, poliisi sekä kaksi ensihoidon yksikköä. Kukaan ei ollut kuitenkaan joutunut veden varaan.

Pelastuslaitos muistuttaa jakamassaan Instagram-päivityksessä heikkojen jäiden vaarasta ja siitä, etteivät Rovaniemellä liikkuvat turistit välttämättä ymmärrä jään petollisuutta.

– Viranomaisviestintä ei tavoita kuin osan matkailijoista, joten myös kansalaisten apua tarvitaan. Jos huomaat jäällä liikkuvia turisteja, saa huutaa. Heikot jäät ovat vaarallisia myös paikallisille, joten ollaan kaikki varovaisia, pelastuslaitos kirjoittaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.