STT:n tie­to­jen mukaan hal­li­tus val­mis­te­lee poik­keus­oloi­hin siir­ty­mis­tä – esillä tänään par­la­men­taa­ri­ses­sa ko­kouk­ses­sa

Helsinki

STT:n tietojen mukaan hallitus valmistelee poikkeusoloihin siirtymistä. Pääministeri Sanna Marin (sd.) on kutsunut eduskuntapuolueiden edustajat koolle Säätytaloon kello 12 tänään. Tapaamisen aiheena on STT:n lähteiden mukaan poikkeusoloihin siirtyminen koronatilanteen pahenemisen vuoksi.

Poikkeusolot toteaa hallitus yhdessä presidentin kanssa.

Hallitus neuvotteli keskiviikkoiltana kevään kaltaisiin poikkeusoloihin eli koronastrategian tasolle kolme siirtymisestä. Esimerkiksi ravintoloita ei voida sulkea kokonaan ilman poikkeusoloja. Marin kertoi illalla Twitterissä, että hallitus kertoo linjauksistaan tänään kello 9.30.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti sanoi eilen neuvotteluihin mennessään, että poikkeusolojen tasolle siirtyminen on mahdollista, mutta se edellyttää, että kaikki muut keinot ovat osoittautuneet riittämättömiksi ja terveydenhuollon kantokyky ei riitä.

– Toisaalta, jos on kansakuntaa uhkaava tilanne ja ihmisten henki ja terveys on vaarassa, niin silloin julkisen vallan pitää myös tehdä voitavansa, Pöysti sanoi.