tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Sovussa samalle tak­si­tol­pal­le

Olen seurannut vuosia taksitilannetta Rovaniemen Pajakylässä. Ilmeisesti Pajakylän kauppiasyhdistys on vuokrannut taksien tolppapaikat Lähitaksin välityksessä oleville autoille. Nyt muiden yhtiöiden autot, joita on vähintäänkin yhtä paljon, ovat siellä täällä Pajakylän alueella sekä Shellin pihalla, jolloin asiakas joutuu ylittämään nelostien päästäkseen kyytiin, mikä on todella vaarallista.

Toiminta kummeksuttaa. Ovatko taksialan toimijat edelleen niin kateellisia toisilleen, etteivät mahdu samalle tolpalle? Sesongin räjähtäessä käyntiin eivät vain Lähitaksin autot riitä purkamaan Pajakylän ja sen lähialueen turistiruuhkaa.

Talvisesonki kestää vain muutaman kuukauden. Olisi hienoa, että saataisiin palveltua asiakkaat mahdollisimman hyvin, eikä turhaan väännettäisi siitä, kuka missäkin kyytiä voi odotella.

Aiemmin jo kummastutti Finavian päätös vuokrata taksipaikat lentokentällä. Joissain muissa kaupungeissa se voi olla toimivaa ja järkevää, mutta sesonkiaikamme on niin lyhyt, että olisi järkevää hyvällä yhteistyöllä hoitaa kyyditykset sulassa sovussa samalta tolpalta, jolloin autoja olisi riittävästi tarjolla koko ajan.

Kirjoittaja on entinen taksinkuljettaja.