Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­koe­ro­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

So­te-uu­dis­tus poisti run­saas­ti Kelan mak­sa­mia yk­si­tyi­sen sai­raan­hoi­don kor­vauk­sia – vielä toissa vuonna Kela maksoi niitä Lapissa yli mil­joo­nal­la eurolla

Sote-uudistus toi muutoksia Kelan maksamiin korvauksiin yksityisen sairaanhoidon tutkimus- ja hoitokustannuksista.

Jatkossa Kela ei enää korvaa lääkärin toimenpiteitä, kuten silmänpohjan tutkimuksia ja hedelmöityshoitoja, laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia, säde- ja sytostaattihoitoja, fysioterapiaa ja valohoitoa tai sairaanhoitajan antamaa hoitoa.

Korvauksien muutos vaikuttaa myös asiakkaan oikeuteen saada korvausta matkastaan yksityiseen sairaanhoitoon. Kela korvaa matkoja yksityiseen sairaanhoitoon vain, jos siellä annettu hoito on Kela-korvattavaa.

Korvaus säilyy esimerkiksi niissä tutkimus- ja hoitotoimenpiteissä, jotka on määrännyt psykiatrian erikoislääkäri, suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri tai hammaslääkäri. Korvauksen saa myös psykologin tekemistä tutkimuksista.

Jos asiakas hakeutuu hoitoon hyvinvointialueen antamalla maksusitoumuksella tai palvelusetelillä, matka korvataan sinne, mistä asiakas on hankkinut hoidon.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi