Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Pääkirjoitus: Sää­ty­ta­lol­la esillä oleva ay-liik­keen ve­ro­etu­jen ka­ven­ta­mi­nen on tu­li­kuu­ma kysymys

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

So­siaa­li- ja ter­veys­pal­ve­lu­jen asia­kas­mak­sut yh­te­näis­te­tään Lapin hy­vin­voin­ti­alueel­la – tehdyn sel­vi­tys­työn mukaan Lapin kuntien ja kun­ta­yh­ty­mien pe­ri­mis­sä asia­kas­mak­suis­sa ei ole suuria eroja

Lapin hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksut yhtenäistetään.

Lapin hyvinvointialueen aluehallitus päätti asiakasmaksuja koskevat linjaukset, joiden perusteella asiakasmaksutyöryhmä tekee lopulliset esitykset asiakasmaksuista.

Tehdyn selvitystyön mukaan Lapin kuntien ja kuntayhtymien perimissä asiakasmaksuissa ei ole suuria eroja, ja valtaosassa käytössä ovat lain määrittämät enimmäismaksut.

Hallitus linjasi muun muassa, että tasasuuruisissa asiakasmaksuissa otettaisiin käyttöön lainmukaiset enimmäismaksut ja perusterveydenhuollon lääkärin vastaanottokäynneistä perittäisiin käyntimaksu.

Linjauksen mukaan pitkäaikaisen laitoshoidon ja tehostetun palveluasumisen asiakasmaksuja sovellettaisiin myös palvelusetelillä tuotettaviin palveluihin. Veteraaneilta ei perittäisi maksuja lääkärin vastaanotosta tai poliklinikka-, päiväsairaanhoito- tai sarjahoitomaksuja, ja alle 25-vuotiaiden ehkäisy olisi maksutonta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.