Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Luonnonsuojelu: Ro­va­nie­men luo­teis­kul­mal­la si­jait­se­va tun­te­ma­ton luon­to­hel­mi on Lapin vanhin suo­je­lu­alue

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Somesta löytyy paljon hy­vää­kin

Lukijan mukaan sosiaalisessa mediassa on paljon hyvää.
Lukijan mukaan sosiaalisessa mediassa on paljon hyvää.
Kuva: Photographer Markku Hyttinen

Sosiaalisesta mediasta puhutaan useimmiten negatiiviseen sävyyn. Kun joku yrittää tuoda jotain positiivista, on sitä vastaan kymmenen muuta muistuttamassa puhelimen aiheuttamista taudeista, jotka eivät ole voineet tulla muualta. On harmillista, kuinka valmiita ihmiset ovat jättämään huomiotta somen positiiviset vaikutukset nuoriin. Facebook ei voi ilmeisesti tuottaa vahinkoa aikuisille, mutta Youtube ja Instagram aiheuttavat mielenterveysongelmia lapsille.

Lapset ja nuoret kärsivät kiusaamisesta, kavereiden puutteesta ja syrjinnästä. Yllättävän moni joutuu viettämään päivänsä yksin, mutta netissä he saavat tukea. Somessa voi tavata monenlaisia ihmisiä – helposti myös samanlaisia, joilla on samanlaisia ongelmia. Moni on valmis tarjoamaan apua ongelmiin, tukemaan ja lohduttamaan. On totta, että somessa voi tavata kyllähulluja ja suunsoittajia, mutta monet olettavat, että jokainen vastaantuleva on 60-vuotias sinkkupappa, joka harrastaa teinityttöjen ahdistelua.