Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

So­dan­tut­ki­muk­sen ins­ti­tuut­ti: Venäjä on myön­tä­nyt en­sim­mäi­set tap­pion­sa Uk­rai­nas­sa

Zelenskyi kertoi vakauttamistoimien edenneen takaisinvallatuilla alueilla.

Kiova

Venäjä on myöntänyt tappiot Harkovan alueella, sodantutkimuksen instituutti ISW kertoo viimeisimmässä raportissaan. Kyseessä on ensimmäinen tappio, jonka Venäjä on tunnustanut Ukrainassa aloittamansa hyökkäyssodan aikana.

Raportin mukaan Kreml yrittää ohjata syytä pois presidentti Vladimir Putinin niskoilta ja syyttää tappioista sen sijaan Venäjän sotilasjohtoa.

Kremlin arvioidaan hyödyntävän tappioita lisätäkseen Venäjällä isänmaallista retoriikkaa ja keskustelua armeijan nykyistä laajemmasta liikekannallepanosta. Raportin mukaan mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että Putin aikoisi määrätä yleistä liikekannallepanoa.

Zelenskyi: Vakauttamistoimia jatketaan

Ukraina on viime päivinä edennyt ja Venäjä vetäytynyt varsinkin Harkovan alueella Itä-Ukrainassa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi tiistai-iltana päivittäisessä puheessaan, että vakauttamistoimet on saatu päätökseen noin 4 000 neliökilometrin laajuisella takaisinvallatulla alueella. Zelenskyin mukaan vakauttamistoimia jatketaan yhä suurin piirtein samankokoisella takaisinvallatulla alueella.

Tämä merkitsisi Ukrainan vallanneen takaisin yhteensä jo 8 000 neliökilometriä aluetta syyskuun aikana. Vielä maanantain myöhäisillan puheessaan Zelenskyi puhui runsaasta 6 000 neliökilometristä takaisinvalloitettua maata.

Zelenskyi vieraili tänään Izjumissa, yhdessä suurimmista takaisinvallatuista kaupungeista itäisessä Ukrainassa. Venäjä valtasi Izjumin kaupungin keväällä.

Ukrainan armeijan sosiaalisessa mediassa julkaiseman lausunnon mukaan Zelenskyi osallistui Izjumissa viralliseen Ukrainan lipun nostoseremoniaan.