pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

So­dan­ky­läs­sä, Sal­las­sa ja Ter­vo­las­sa on kaa­det­tu jo karhuja – kaikki karhut olleet uroksia

Lapissa on saatu saaliiksi jo neljä karhua. Viimeisin Riistakeskukselle ilmoitettu saalis on tiistaina Sodankylässä kaatunut uroskarhu.

Tiistaina ammuttiin myös Sallassa uroskarhu ja maanantaina Tervolassa. Sodankylässä metsästettiin karhu myös heti karhunpyynnin ensimmäisenä päivänä sunnuntaina.

Itäisellä poronhoitoalueella on saatu nyt yhteensä 11 karhua. Karhuista kahdeksan on ollut uroksia, kolme naaraita.

Itäiselle poronhoitoalueelle on myönnetty lupa kaikkiaan 45 karhun kiintiömetsästykseen. Alueeseen kuuluvat Utsjoen, Inarin, Sodankylän, Sallan, Pelkosenniemen, Savukosken, Kuusamon ja Suomussalmen kunnat.

Läntisellä poronhoitoalueella saaliiksi on saatu yhteensä kolme karhua. Kaikki ovat olleet uroksia.  Läntisen poronhoitoalueen pyyntikiintiö on viisi karhua.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa