Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

So­dan­ky­län uudesta So­pu­kas­ta 140 euron lää­kä­ri­pal­ve­lu vii­to­sel­la

Sotea odotellessa Keski-Lapin kunta saa sosiaali- ja terveyspalvelut ajan tasalle. Apuja riittää naapureillekin.

Kun uusi hyvinvointikeskus Sopukka pääsee vauhtiin Sodankylässä, se on todella tehokas. Jos ennen vanhassa terveyskeskuksessa käynti lääkärillä maksoi 140 euroa, vastaavan palvelun Sopukka voi järjestää viitosella, eikä asiakkaan eli entisajan potilaan tarvitse tulla itse paikalle.

– Tämä yksikkö, sen koko ja sijainti mahdollistavat sen, että täällä tehdään jotain sellaista mihin ei ole pystytty muualla Suomessa, Kuntaliiton omistaman FCG Flowmedikin kehitys- ja viestintäjohtaja Michael Rossing arvioi.

Jos tietyn osaamisen hinta pilkotaan minuuteiksi ja tuo palvelu voidaan tuottaa etänä, nykyinen 20 minuutin ja 140 euron hintainen lääkärireissu voitaisiin toteuttaa vajaan minuutin videoistuntona ja hinnaksi jäisi viisi euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.