Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

So­dan­ky­län kun­nan­hal­li­tus esittää va­lio­kun­nan pe­rus­ta­mis­ta sel­vit­tä­mään luot­ta­mus­ta Pekka Heik­ki­seen – val­tuus­to kä­sit­te­lee asiaa maa­nan­tai­na

Sodankylän kunnanhallitus esittää valtuustolle tilapäisen valiokunnan asettamista selvittämään, nauttiiko valtuuston 2. varapuheenjohtaja Pekka Heikkinen valtuuston luottamusta.

Sodankylän kunnanvaltuustolle jätettiin lokakuun lopulla aloite tilapäisen valiokunnan perustamisesta. Aloitteessa pyydetään selvittämään valtuuston luottamus Heikkiseen.

Aloitteen on allekirjoittanut 14 valtuutettua ja viisi varavaltuutettua. Sodankylän valtuustossa on 27 jäsentä.

Kuntalain mukaan tilapäisen valiokunnan asettamisesta päättää valtuusto joko kunnanhallituksen esityksestä tai kun neljäsosa valtuutetuista sitä aloitteessa vaatii. Sodankylän tapauksessa niukka enemmistö valtuutetuista oli allekirjoittanut aloitteen.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että tilapäiseen valiokuntaan valitaan viisi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Varsinaisista jäsenistä nimettäisiin valiokunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi