Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

So­dan­ky­län kou­lu­verk­ko­asiaa kä­sit­te­li es­teel­li­nen henkilö – pää­tök­set kou­lu­ver­kos­ta siir­ty­vät

Sodankylän kouluverkosta päätetään valtuuston kokouksessa 14. lokakuuta.

Sodankylän kouluverkkoa koskevaan päätöksentekoon on osallistunut esteellinen henkilö. Sodankylän kunnanhallitus onkin päättänyt palauttaa asian uudelleen sivistyslautakunnan käsittelyyn.

– Kouluverkkoasian käsittelyssä havaittiin muotovirhe, joka nyt korjataan. Asian käsittelyn aikataulua viivästetään, jotta poliittiselle keskustelulle jää riittävästi aikaa. Uudessa aikataulussa on huomioitu, etteivät muutokset vaikuta talousarvion valmisteluun, kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala kertoo.

Kuntalainen epäili esteellisyyttä

Annala kertoo, että esteellisyys tuli esille yksityisen kuntalaisen yhteydenoton myötä. Hän oli epäillyt esteellisyyttä päätöksenteossa.

– Päätöksenteossa pääperiaate on, että esteellinen henkilö ilmoittaa oman esteellisyytensä. Asia täytyi selvittää esteellisyydestä epäillyn henkilön kanssa, ja oikeellisuutta varmistettiin myös Kuntaliiton lakimieheltä, Annala sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.