Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

So­dan­ky­län hy­vin­voin­ti­kes­kuk­sen nimeksi tuli lähes 300 eh­do­tus­ta – paras oli Sopukka

Sodankylän hyvinvointikeskuksesta tuli Sopukka.
Sodankylän hyvinvointikeskuksesta tuli Sopukka.
Kuva: Leppänen Eero

Sodankylän hyvinvointikeskuksen nimeksi on valittu Sodankylän peruspalvelukeskus Sopukka. Valinnan teki hyvinvointikeskuksen taidetyöryhmä, jossa on edustus kunnanhallituksesta, perusturva- ja sivistystoimesta sekä arkkitehtitoimisto Lukkaroiselta.

Hyvinvointikeskuksen nimikilpailu järjestettiin syyskuussa. Ehdotuksia kilpailuun tuli liki 300 kappaletta ympäri Suomen.

– Eri-ikäisten osallistujien ehdotuksissa näkyi luovuus ja huumori. Sopukka-nimeen päädyttiin sen luoman positiivisen mielikuvan takia, Sodankylä tiedottaa.

– Sopukka viittaa peruspalvelukeskukseen, jossa on soppeja, syvennyksiä ja turvapaikkoja kaikenlaisille asiakkaille, potilaille ja toimijoille virallisista tahoista monenkirjaviin järjestöihin. Sopukka tarjoaa tukea ja hoitoa sekä fyysisiin että henkisiin vaivoihin; sydämen, sielun ja mielen sopukoihin.

Hyvinvointikeskus –nimestä luovuttiin sen takia, että hyvinvointi on merkitykseltään abstrakti ja laaja sana, jota käytetään yleisesti myös yksityisellä sektorilla. Kotimaisten kielten keskus ei suosittele hyvinvointikeskus –nimikettä julkisten keskusten nimenä.

Hyvinvointikeskuksen rakennustyöt alkoivat elokuussa 2017. Rakennuksen pinta-ala on noin 6 800 neliömetriä. Hyvinvointikeskus avaa ovensa 13.1.2020.