Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

SK: Työ- ja elin­kei­no­mi­nis­te­riö vaatii Kul­mu­nil­ta ja Te­ki­ril­tä pi­kai­set sel­vi­tyk­set kon­sul­toin­nis­ta

Valtiovarainministerin tehtävästä perjantaina eronnut Katri Kulmuni (kesk.) joutuu tekemään selvityksen viestintäkoulutuksestaan.
Valtiovarainministerin tehtävästä perjantaina eronnut Katri Kulmuni (kesk.) joutuu tekemään selvityksen viestintäkoulutuksestaan.

Suomen Kuvalehden mukaan työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) vaatii valtiovarainministerin paikalta eronneelta Katri Kulmunilta (kesk.) ja viestintäyhtiö Tekiriltä selvitykset tiistaihin mennessä yhtiön konsultoinnin ajankohdista ja sisällöstä.

TEM ja valtiovarainministeriö eivät alkuun katsoneet, että Tekiriltä tehtyihin hankintoihin olisi liittynyt oikeudellisia tai hallinnollisia epäselvyyksiä.

Lehden haastatteleman TEM:n henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela sanoo lehdelle, että tilanne muuttui Kulmunin perjantaisen tiedotustilaisuuden myötä. Siinä Kulmuni kertoi eronsa lisäksi myös puoluekokouspuheen harjoittelusta.

Nummelan mukaan ministeriö aikoo periä takaisin kaiken, mikä ei ole liittynyt ministerin tehtäviin. Kulmuni ilmoitti ennen eroaan maksavansa itse 56 000 euron koulutukset. Myös valtiovarainministeriö aikoo pyytää selvitystä Kulmunilta ja Tekiriltä.

Lue lisää:

Apu­lais­pro­fes­so­ri teilaa Kul­mu­nin idean: mi­nis­te­ri­ryh­män johtoon jää­mi­nen lain­opil­li­ses­ti kes­tä­mä­tön­tä – Rinteen asema SDP:n joh­dos­sa eri­lai­nen

Nä­kö­kul­ma: Van­ha­sen nimitys jättää ky­sy­myk­siä – ha­vit­te­lee­ko Kulmuni it­sel­leen jatkoa hal­li­tuk­ses­sa myö­hem­min?