Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Si­säl­ly­tä arkeen edul­lis­ta ih­me­lää­ket­tä, joka lisää lasten ta­sa-ar­voa – ai­neel­li­nen hy­vin­voin­ti ei tuota tietyn pisteen jälkeen lisää on­nel­li­suut­ta

Taiteen kokeminen voi tuottaa iloa, vähentää stressiä, lievittää yksinäisyyttä ja auttaa jopa sairaudesta toipumisessa. Vahvimmin taiteen vaikuttavuus näkyy lapsissa ja nuorissa. Mannisen perhe harrastaa taidetta ja kulttuuria aktiivisesti. Mukana kulkee myös kaksivuotias Hilma.

Taiteesta voi nauttia pienenkin lapsen kanssa, ja lapsi voi hyötyä taide-elämyksistä siinä missä aikuinenkin.

Tämän tietävät Sanna ja Ari Manninen, jotka harrastavat taidetta ja kulttuuria aktiivisesti ympäri vuoden kaksivuotias Hilma-tytär mukanaan. Kolmikko kuluttaa kirjastopalveluja vähintään kerran viikossa, käy taide- ja kulttuurifestareilla ja taidenäyttelyissä aina, kun ne sopivat myös lapsille – ja useimmiten sopivat.

Mannisille taiteen kokeminen merkitsee eräänlaista aineetonta pääomaa. Se tuottaa ilon, lumoutumisen ja rentoutumisen kokemuksia sekä avartaa maailmankuvaa.

"Kulttuurisia elämysmatkoja voi ja kannattaa tehdä myös kotikaupungissa."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.