Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Si­ni­pu­na ja por­va­ri­poh­ja joh­ta­vat tulevan hal­li­tuk­sen spe­ku­laa­tiois­sa, mutta jopa vä­hem­mis­tö­hal­li­tus on mah­dol­li­nen – pää­tös­val­ta ei ole vain ää­nes­tä­jäl­lä

Pääkirjoitus // 16.1.2023

Eduskuntavaaleihin on alle kolme kuukautta ja puheet vaalikentillä kovenevat. Uutta on se, että osa puolueista on ilmoittanut jo etukäteen, kenen kanssa he eivät mahdu samaan hallitukseen. Tämä helpottaa tulevan hallituspohjan arvailua.

Ykkösvaihtoehtona pidetään sinipunaa, missä hallitusrungon muodostavat kokoomus ja sdp esimerkiksi rkp:lla ja vihreillä höystettynä. Kakkosvaihtoehtona on mainittu porvarihallitus, jonka runkona ovat kokoomus ja perussuomalaiset sekä apupuolueina kristilliset ja mahdollisesti keskusta ja/tai rkp.

Jonkinlaisina jokerikortteina spekulaatioissa on esiintynyt nykyinen, punavihreä hallitus ja sinipunamultahallitus, missä olisi kokoomuksen ja sdp:n lisäksi keskusta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.