Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Simo tekee vielä li­sä­tut­ki­muk­sia yh­te­näis­kou­lus­ta – ala- ja ylä­kou­lun sekä lukion kä­sit­tä­vän ko­ko­nai­suu­den hin­ta-ar­vio on nyt 11 mil­joo­naa euroa

Simon kuntakeskuksen koulurakennuksista huonoimmassa kunnossa on alakoululaisten käytössä oleva rakennus, joka on tehty vuosina 1957–1959.
Simon kuntakeskuksen koulurakennuksista huonoimmassa kunnossa on alakoululaisten käytössä oleva rakennus, joka on tehty vuosina 1957–1959.
Kuva: Henripekka Kallio

Suunnittelutyö Simon kuntakeskuksen koulujen korvaamisesta uudisrakennuksella jatkuu. Simon kunnanhallitus totesi maanantain kokouksessaan, että taloudellisia laskelmia ja lisätutkimuksia pitää edelleen tehdä ennen kuin mennään yhtenäiskouluhankkeessa eteenpäin.

Suunnittelun alkaessa uuden yhtenäiskoulun hintalappu oli viisitoista miljoonaa euroa, kun nyt hinta-arvio on laskenut yhteentoista miljoonaan euroon ilman kalusteita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.